Prikkel- en opbouwende therapieën

In deze module komen een viertal behandelmethoden aan bod die een positieve invloed uitoefenen op de natuurlijke gezondheid. 

Je leert om de celstofwisseling te ondersteunen door eventueel ontstane tekorten aan mineralen (celzouten) te behandelen met Schüssler zouten. Tevens maak je kennis met de fytotherapeutische werking van jonge plantenscheuten en knoppen (Gemmotherapie). Deze sneldelende weefsels bevatten relatief veel groeistoffen en hebben daarom vaak een sterke biologisch activiteit.

We oefenen de vaardigheid om ontgiftingsprocessen via de huid te activeren met Baunscheidtieren (Baunscheidt therapie) en Schröpfen (cupping). Je leert hoe je de bloeddoorstroming en het immuunsysteem kunt activeren (Baunscheidtieren) door het aanbrengen van specifieke olie en oppervlakkige prikjes in de huid en hoe je vacuüm gezogen cups op de huid kunt plaatsen voor een lokaal ontspannend en ontgiftend effect (Schröpfen).

Om deze module te kunnen volgen, dien je de volgende modules op niveau 2 te hebben afgerond: Natuurgeneeskunde & integratie, Natuurgeneeskunde & praktijk, Energetisch Bewustzijn

Belangrijke informatie

Datanog niet ingeroosterd, voor overige modules zie het lesrooster
Aantal dagen2
Lestijden9.30 -16.45 uur
LocatieHet Oog van Meppel, Stationsweg 70 (boven het station) te Meppel
Prijs€ 280,- per niveau, indien gevolgd als losse module
(inclusief koffie/thee en toegang tot de elektronische leeromgeving; exclusief studiemateriaal)
Aantal deelnemersMinimaal 5
Docent(en)Elvire Bijsterbosch en Renée Lagerwaard
Inschrijven Ga naar het inschrijfformulier >>