Medische vakken

De Medische vakken vormen samen met de module Psychologie ons onderwijsprogramma voor Medische Basiskennis (MBK). Dit programma voldoet aan de PLATO eindtermen en is sinds 2016 door CPION geaccrediteerd.

De lessen kunnen thuis worden voorbereid met behulp van filmmateriaal en studievragen via de elektronische leeromgeving (ELO). Tijdens de les gaan we hier dieper op in en wordt de stof concreter gemaakt middels opdrachten en practica. Per lesjaar zijn er vier tot vijf toetsen die vanuit huis via de ELO kunnen worden afgelegd. Bij voldoende belangstelling bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan snijzaalonderwijs, waarin de anatomie, fysiologie en pathologie wordt toegelicht aan de hand van anatomische preparaten.

Module Anatomie/fysiologie

We gaan in op de bouw en functies van het gezonde menselijk lichaam. Je maakt kennis met de (reguliere) medische terminologie en benaderingswijze en oefent in het opzoeken van wetenschappelijk betrouwbare informatie.

Module Pathologie

In deze vervolgmodule wordt er ingegaan op de verschillende ziekteprocessen en aandoeningen van het menselijk lichaam. Je leert een verscheidenheid aan klachten en symptomen te plaatsen binnen een medisch kader, waarmee er een basis wordt gelegd voor het ontwikkelen van een ‘pluis / niet-pluis gevoel’ en het herkennen van signalen die eventueel doorverwijzen noodzakelijk maken. Het geheel van 10 lesdagen wordt verdeeld over twee studiejaren.

Belangrijke informatie

Data

Anatomie/fysiologie op 13 okt en 8 dec 2018, 2 feb, 30 mrt en 25 mei 2019;
Pathologie start in lesjaar 2019/2020

Aantal dagen5 dagen Anatomie/fysiologie; 10 dagen Pathologie verdeeld over 2 lesjaren
Lestijden9.30 -16.45 uur
LocatieHet Oog van Meppel, Stationsweg 70 (boven het station) te Meppel
Prijs€ 700,- per 5 lesdagen en eenmalig ca. €65 registratiekosten CPION (excl. btw) bij aanvang van het MBK traject, indien gevolgd als losse module
(inclusief koffie/thee en toegang tot de elektronische leeromgeving; exclusief studiemateriaal)
Aantal deelnemersMinimaal 5
Docent(en)Ruth Muller
Inschrijven Ga naar het inschrijfformulier >>