Docenten

De ONG wordt geleid door een collectief van docenten. Samen vormen wij het bestuur van de opleiding.
We delen graag onze veelzijdige kennis en kunde met jou in de volle overtuiging dat jij en wij daarvan zullen groeien.

 
Elvire Bijsterbosch

Is in 2012 afgestudeerd als Natuurgeneeskundig Therapeut en heeft in 2017 de opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige afgerond. Na jarenlang bij een bank gewerkt te hebben, houdt ze zich nu voornamelijk bezig met de lichamelijke en emotionele verschijnselen van disbalans bij hooggevoeligheid. Ook verricht ze regelmatig werkzaamheden voor het A. Vogel informatiecentrum in het kader van persoonlijke advisering.
Elvire geeft de modules Basisconcepten Integrale Gezondheid, Natuurgeneeskunde & praktijk, Natuurgeneeskunde & integratie, Voetreflexologie en Prikkel- en opbouwende therapieën. 

John Zantinge

Werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut en acupuncturist in zijn praktijk in Leeuwarden sinds 1987. Studeerde in 1985 af in Duitsland als Heilpraktiker en behaalde in 1997 zijn diploma Traditional Chinese Herbal Medicine bij Ted Kapchuk. 
John: “In toenemende mate ben ik onder de indruk van de enorme kennis en wijsheid van de oude meesters als Hippocrates, Galenus, Sun Simiao, Li Shi Zhen. Deze is juist in deze moderne tijd van onschatbare waarde. Als we daarmee leren werken zullen we grote resultaten kunnen boeken in het begrijpen van en het omgaan met natuurlijke, persoonlijke en organisatorische systemen. Mijn grote droom is het om oosterse en westers tradities te integreren in de moderne wetenschappelijke kennis.”
John is sinds 1988 als docent verbonden aan de ONG en deelt al meer dan 25 jaar zijn kennis en passie met enthousiaste studenten aan verschillende opleidingen.
Met ingang van studiejaar 2018/2019 is John verbonden aan de ONG als gastdocent en verzorgt hij verdiepingslessen voor ouderejaars studenten en nascholingsdagen voor afgestudeerde therapeuten. 

Marlous de Klerk

Heeft een eigen praktijk in Dronten waar zij werkzaam is als natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut. Marlous: “Voor mij is het contact met wie we in essentie zijn heel belangrijk. Alles draait om harmonie tussen lichaam en geest. In deze tijd zie ik dat mensen vervreemd raken van zichzelf. Wij zijn onderdeel van de natuur. Op het moment dat ons lijf even niet meer doet wat het moet doen, is het belangrijk te kijken of je het zelfgenezend vermogen van je lichaam kan stimuleren. En dat je kijkt naar wat er voorhanden is in de natuur.”
Marlous geeft de modules Voeding en Fytotherapie (kruiden).

Renée Lagerwaard

Heeft, na haar studie geschiedenis te Leiden, jaren les gegeven in het middelbaar onderwijs. Na haar opleiding tot energetisch healer en spiritueel helper, volgde zij de studie tot natuurgeneeskundige en bachbloesemconsulent. Renée: “Energetische trilling is de basis van alles. Het is ‘de materie’ waar het leven van gemaakt is. De eenvoud en kracht ervan als mogelijkheid tot heling, vind ik buitengewoon boeiend”.
Renée geeft de modules Basisconcepten Integrale Gezondheid, Natuurgeneeskunde & integratie, Therapeutische houding & vaardigheden, Bachbloesemremedies, Energetisch Bewustzijn en Prikkel- en opbouwende therapieën. 

Ruth Muller

Heeft de studie Geneeskunde afgerond in Groningen (2004) en als basisarts ervaring opgedaan binnen de cardiologie, interne geneeskunde, ouderengeneeskunde (verpleeghuis) en sociale geneeskunde. Was tot 2015 werkzaam als jeugdarts bij de jeugdgezondheidszorg en werkt sinds kort in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Geeft sinds 2015 les in Medische en Psychosociale basiskennis bij verschillende opleidingen.
Ruth: “Wat mij voldoening geeft als arts, motiveert mij ook als docent: inzichtelijk maken hoe de mens werkt en wat er aan de hand kan zijn wanneer dit misgaat. De kennis en benadering vanuit de reguliere zorg en complementaire zorg vullen elkaar aan en zorgen voor een brede en valide visie op welzijn en ziekte.”
Ruth geeft de modules Anatomie/fysiologie, Pathologie, Psychologie en Energetisch Bewustzijn,